(Kuva: Slush)

SLUSH ALKAA TÄNÄÄN: Paikalla ennätykselliset yli 13 000 ihmistä
Tiedote 18.11.2014
Julkaisuvapaa HETI

Tänään alkavaan Slushiin, Euroopan suurimpaan sijoittaja-ja kasvuyritystapahtumaan, odotetaan viimeisimpien lipunmyyntitietojen mukaan yli 13 400 henkilöä yhteensä 79 maasta. Viime vuonna Slushissa vieraili noin 7000 ihmistä. Kaksipäiväinen Slush huipentuu keskiviikkona 19. marraskuuta historialliseen kilpailuun ennätyssijoituksesta.

Yrityksiä, sijoittajia, mediaa, asiakkaita ja yhteistyökumppaneita toisiinsa yhdistävässä Slushissa on edustettuna yhteensä 3600 yritystä, joista noin 1400 on rahoitusta hakevia, alle 50 henkilöä työllistäviä alkuvaiheen kasvuyrityksiä. Suomen ohella suurimmat osallistujamaat ovat Venäjä, Ruotsi, Viro, Yhdysvallat, Iso-Britannia ja Saksa.

Slushiin rekisteröityneiden alkuvaiheen kasvuyritysten yhteenlaskettu liikevaihto on noin 1,2 miljardia euroa. Samat yritykset ovat tähän mennessä nostaneet rahoitusta yhteensä 900 miljardia euroa, ja etsivät tapahtumaan osallistuvilta sijoittajilta lisää pääomaa noin 2,3 miljardin euron arvosta. Slushiin osallistuvat kasvuyritykset työllistävät tällä hetkellä noin 15 000 työntekijää.

Tapahtumaan odotetaan paikalle noin 750 sijoittajaa. Tämänhetkisten rekisteröintitietojen mukaan paikalle on tulossa myös yli 700 median edustajaa, mikä tarkoittaa toimittajien määrän kaksinkertaistumista viime vuoteen verrattuna. Tapahtuman viidellä lavalla nähdään kaksipäiväisen tapahtuman aikana yli 300 puhujaa. Slushia järjestämässä on 1900-henkinen organisaatio, johon kuuluu 1300 vapaaehtoista ja 600 tapahtumatuotannon ammattilaista.

Helsingin Messukeskuksessa vierailee seuraavan kahden päivän aikana myös joukko vaikutusvaltaisia vieraita. Slushissa lavalla nähdään paitsi uusia yrittäjiä ja rahoitusta etsiviä kasvuyrityksiä, myös alan kokeneita ammattilaisia. Puhujiin kuuluvat muun muassa aasialainen yrittäjä-miljardööri Hiroshi Mikitani, pörssilistatun Trulia-yhtiönsä heinäkuussa 3,5 miljardilla dollarilla myynyt Sami Inkinen, maailman kaikkien aikojen suurimman osakeannin tehneen Alibaban teknologiajohtaja Wang Jian sekä Spotifyn perustajajäsen ja hallituksen puheenjohtaja Martin Lorentzon. Lavalle nousevat myös muun muassa Venäjän var apääministeri Arkady Dvorkovich sekä Viktor Vekselberg, yksi Venäjän ja maailman rikkaimmista miehistä. Paikalla on myös ministereitä Ranskasta, Vietnamista ja Virosta. Pääministeri Alexander Stubb avaa tapahtuman yhdessä pääjärjestäjä Miki Kuusen kanssa.

Vuoden 2014 Slush on erityinen myös siksi, että se on pääjärjestäjä Miki Kuusen viimeinen nykyisessä roolissaan. Kuusi siirtyy neljän Slush-vuoden jälkeen toimitusjohtajan roolista hallituksen jäseneksi. ”Neljän vuoden aikana tapahtuman ympärille on hioutu nut vahva ja ammattimainen tiimi, johon luotan täysin. Tiimi hoitaa tehtävänsä niin hyvin, että minulla on ollut mahdollisuus keskittyä uusiin asioihin. Minulla ei ole epäilystäkään siitä, etteikö Slush menestyisi myös tästä eteenpäin.”

Kuusi on perustanut Wolt-nimisen yrityksen, mutta ei vastaa uutta yritystään koskeviin kysymyksiin ennen kuin vuoden 2014 Slush-tapahtuma on takana.

Kaksi päivää monipuolista ohjelmaa sekä ennätyspalkinto
Konferenssiin on rakennettu tapahtumaa varten viisi lavaa, joissa muun muassa tehdään tuotejulkistuksia, järjestetään 100 kasvuyrityksen pitching-kilpailu ja kuullaan yli 300 asiantuntijapuheenvuoroa. Demoalueilla on esillä yli 300 yritystä ja tapaamisia järjestetään reilut 100 tapaamispistettä kattavalla alueella. Slushin ohella järjestetään laajalehdistötilaisuus, puhuja-ja sijoittajatilaisuuksia sekä liuta alku-ja jatkobileitä.

Tapahtumassa järjestetään Slush 100–pitching-kilpailu, jossa tuhannesta hakijasta valitutsata alkuvaiheen kasvuyritystä esittelevät yritysideansa kokeneista sijoittajista koostuvalle tuomaristolle. Kilpailun voittajalle tarjotaan palkinnoksi 250 000 euron sijoitus Finnish Business Angels Networkin (FiBAN) bisnesenkelisijoittajilta ja Evli Pankilta. Lisäksiasiana jotoimisto Mäkitalo & Rantanen ja tilintar kastusyhtiö PwC lahjoittavat voittajallepalveluitaan 10 000 euron arvosta. Kyseessä on suurin koskaan vastaavanlaisessa tapahtumassa jaettu palkinto.

Mikä on Slush?
Slush on vuosittain Helsingissä järjestettävä kaksipäiväinen teknologia-ja  kasvuyritystapahtuma, joka tuo yhteen kasvuyritykset, kansainväliset sijoittajat, suuryritykset ja median eri puolilta maailmaa. Samalla Slush pyrkii rakentamaan Helsingistä globaalisti tunnettua teknologiakeskittymää, joka houkuttelee osaamista ja pääomia eri puolilta maailmaa. Tapahtuma on kansainvälisesti siten poikkeuksellinen, että sen järjestää voittoa tavoittelematon yhteisö.

Slush on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina. Ensimmäinen 250osallistujan tapahtuma järjestettiin Korjaamolla vuonna 2008. Viime vuonna tapahtumassa Kaapelitehtaalla oli 7 000 osallistujaa 68 maasta.

Slush teki vuonna 2014 myös 43 maata kattavan maailmankiertueen, jonka se päätti loka-marraskuun vaihteessa soittamalla soittamalla Nasdaq-markkinapaikan päätöskelloa New Yorkissa. Kellonsoiton jälkeen Slushin mainosvideo pyöri ruuhka-aikaan tunnin ajanmaailman suurimmalla, seitsenkerroksisella videonäytöllä New Yorkin Times Squarella, minkä jälkeen tilaisuus huipentui Spotifyn Yhdysvaltojen päämajassa järjestettyyn, loppuunmyytyyn Slushin paikallistapahtumaan.

Slush yhdistää vuosittain kansainväliset huippusijoittajat kasvuyrityksiin. Vuonna 2013 Slushiin osallistuneet yritykset ovat nostaneet yli 150 miljoonaa euroa rahoitusta.

“Meidän unelmamme on, että kahdenkymmenen vuoden aikana Suomesta rakennetaan samanlainen paikka kansainväliselle kasvuyritys-ja teknologiayhteisölle kuin esimerkiksi Cannes on liikkuvalle kuvalle tai Milano muodille. Sillä hetkellä kun suurimpien yhdysvaltalaisten ja aasialaisten pörssiyritysten johtajat tulevat käymään täällä säännöllisesti, on siihen päästy. Voi olla että tämä on jopa mahdoton tavoite saavuttaa, mutta sitä kohti mennään”, Kuusi toteaa.

Tapahtuman sivusto:
www.slush.org

LISÄTIETOJA
Tiina Liukkonen
Viestintä ja mediasuhteet
+358 44 032 33 22
media@slush.org